אירועים משפחתיים מאפשרים לך לפגוש דפוסים ישנים. הם מאפשרים לך להתמודד עם אירועים מהעבר, עם כעסים, פחדים, וחוויות שלא נפתרו. הדבר הראשון שקורה הוא – רגשות צפים.
מה עושים איתם?
אירועים משפחתיים מאפשרים לך לפגוש דפוסים ישנים. הם מאפשרים לך להתמודד עם אירועים מהעבר, עם כעסים, פחדים, וחוויות שלא נפתרו. הדבר הראשון שקורה הוא – רגשות צפים.
מה עושים איתם?
מעדיפה לא לטגן? מעדיפה להמעיט בביצים? הנה סוג של פתרון: בתיאבון!
חנוכה הוא חג שמח, מלא אור וצבעיוניות. מדליקים נרות, שרים, וכרגיל אוכלים. זוהי משפחתולוגיה קלה וקצרה ולכן ברוב המקרים מהנה…. חנוכה הוא חג של מתנות "דמי חנוכה". מי שנהנים מהצד הזה של החג הם בדרך כלל הילדים.
מוות היה והינו חלק בלתי נפרד מהחיים. ילדים פוגשים את המוות כשמישהו במשפחה מת, כשיש פיגוע שמזעזע את הורי הילד, במצב מלחמה ובסיפורים.
ובכל זאת, בלי קשר לחיים ועם המון קשר להתפתחות, בערך בגיל 5 עוסקים הילדים בשני נושאים שבעייתיים לרוב המבוגרים:
בחיי היום יום את מגיבה להמון מצבים שעוטפים אותך מכל הכיוונים. את יכולה לכעוס, להיות נסערת או לשקוע בדיכאון בגלל…
ואז מגיע, ככה פתאום ללא התראה. מצב מלחמה.
אזעקות, התראות צבע אדום שצריך להגיב להן מיידית, בום!
החיים מזמנים לנו מצבים שונים שההתמודדות איתם היא במישורים רבים: בתוכך, מול ועם אנשים בסביבה המידית, הקרובה והרחוקה שלך, מול מוסדות, מול איתני הטבע, מול מצבים של המדינה: גזירות כלכליות, אבטלה, מצב בטחוני. פעמים רבות, את נקלעת למצבי חיים שדורשים ממך תפקוד ענייני ללא קשר לרגשות שמציפים אותך, ללא קשר לעברך או לחלומותייך לעתיד. יש …
משפחתולוגיה טעונה קשה לכולם, אבל אם את ענקית (בגוף), או מרגישה כך זה קשה הרבה יותר. תחשבי על זה: קשה למצוא בגד נוח שיושב יפה, עוד יותר אחד שמסתיר. אם הכיסא לא יציב מספיק, את יושבת באי נוחות, בסכנת
הרבה לפני ליל הסדר מתחילה החרדה מהאירוע והיא משאירה סימנים שלעיתים לוקח להם שנים להחלים. הדיון על ליל הסדר מתחיל קצת אחרי ראש השנה אצל המקדימים, ואחרי חנוכה או פורים אצל המאחרים: איפה נעשה את הסדר? את מי נזמין? את מי לא? מי אהוב? מי לא? מי מעצבן? אל מי אנחנו מתגעגעים? אם את …
המארחת של הסדר המשפחתי שלנו התקשרה לתת לי את המשימה שלי: תכיני תפוחי אדמה אפויים עם שמן זית ורוזמרין – תזכרי שאנחנו בין 30 ל- 35 איש. אז שאלתי: מה זה אומר?
תורך לארח או שאת בתפקיד כל שנה. לבקש שאחרים יכינו חלק מהמנות כבר הפך לתרבות (מלבד אלו שמתעקשות להכין הכל לבד).